20 november 2017

Raadsvergadering 1 juni 2017

dinsdag 7 maart 2017

Op donderdag 1 juni 2017 vindt in het gemeentehuis in Exloo om 19.00 uur een vergadering van de gemeenteraad plaats. De vergadering begint met het oriënterende deel, aansluitend vindt de besluitvormende raadsvergadering plaats.

De agenda voor de besluitvormende raadsvergadering telt zes agendapunten waarover nog discussie plaatsvindt (bespreekstuk). Dit betreft:

- Benoeming mw. G.K. van Wijk-Niemeijer tot plaatsvervangend lid van de oriënterende raadsbijeenkomst
- Vaststelling bestemmingsplan Borger Dorp - Hunzedal fase 3 en beeldkwaliteitsplan Hunzedal fase 3
- Kerntakendiscussie: Gedeelde taken het betere werk
- Project Begroten Nieuwe Stijl
- Aanpassingen raadsvoorstel toekomstige beheersvorm openlucht zwembaden gemeente Borger-Odoorn
- Verlenen overbruggingskrediet aan de Stichting Exploitatie Sportpark De Meent

Op de website van de gemeenteraad kunt u de stukken inzien.

Inspreken:
Wilt u inspreken tijdens de vergadering? Meld dit dan uiterlijk op de dag van de vergadering om 12.00 uur bij de griffie, via griffie@borger-odoorn.nl of telefoonnummer 140591.

Volgen:
Als u de raadsvergadering wilt volgen, kunt u plaatsnemen op de publieke tribune. U kunt ook meekijken of –luisteren via www.gemeenteraadborger-odoorn.nl of RTV Borger-Odoorn (kabel 107.5, ether 106.0).

Gast van de raad:
Bent u nieuwsgierig naar wat raadsleden doen en hoe de gemeenteraad werkt? Meld u dan aan als ‘gast van de raad’. Op die manier kunt u voor en tijdens de raadsvergadering een kijkje nemen in de politieke keuken van de gemeente Borger-Odoorn.

Op de avond van de vergadering wordt u samen met de andere gasten om 17.30 uur ontvangen in het gemeentehuis in Exloo. U eet een broodje met een of meer raadsleden terwijl zij hun werk toelichten. De agenda van de raadsvergadering wordt samen doorgenomen en natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen. Als de tijd het toelaat krijgt u ook een korte rondleiding door het gemeentehuis. Om 19.00 uur neemt u plaats op de gereserveerde plekken op de publieke tribune van de raadszaal om de raadsvergadering bij te wonen. Na afloop kunt u nog een praatje maken met de raadsleden, de burgemeester en de wethouders.

Wilt u een keer gast van de raad zijn? Neem dan contact op met de griffie via telefoonnummer 14 0591 of griffie@borger-odoorn.nl.