21 januari 2018

Miranda Pathuis

Miranda Pathuis
Miranda Pathuis
Zuiderdiep 535A
9521 AP Nieuw Buinen
T (0599) 70 70 27
Hoofd- en nevenfuncties

Hoofd- en nevenfuncties

Sluiten

Betaald

  • Coördinator Stichting Tourist Info Coevorden (B) 

Niet betaald

  • Secretaris Stichting Streekbelangen Eerste Exloërmond 
  • Bestuurslid stichting 'ArtXtrA' – het kunst- en cultuurfestival in Stadskanaal 
  • PBO lid RTV Stadskanaal 

Ken uw raadslid

Waar bent u geboren en getogen?
Ik ben op 31 maart 1971 geboren en getogen in Stadskanaal.

Wat is uw burgerlijke staat?
Ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen en van 2 cadeaukindjes

Sinds wanneer zit u in de gemeenteraad van Borger-Odoorn?
Ik zit sinds 2010 namens Gemeentebelangen in de gemeenteraad van Borger Odoorn. Daarvoor ben ik 4 jaar fractie-assistent geweest.

Wat doet u naast het raadswerk?
Ik heb jaren lang gewerkt als coördinator bij Stichting Toeristisch en Recreatief Coevorden. Ik was verantwoordelijk voor de PR en Marketing van de gemeente Coevorden en droeg ik de zorg voor de 6 Tourist Info’s in deze gemeente. Helaas ben ik in maart 2016 ziek geworden en hierdoor ben ik mijn baan kwijtgeraakt. Op dit moment is mijn ziekte stabiel en probeer ik zoveel mogelijk van mijn leven te maken!
Naast mijn raadswerk ben ik betrokken bij de provinciale partij Sterk Lokaal. Deze nieuwe partij maakt zich sterk als lokale provinciale partij. Ik denk en praat mee in de fractie

Hoe is uw politieke carriere tot nu toe verlopen?
Mijn politieke carriere is tot nu toe best wel verschillend verlopen. In 2010 zijn we als grootste partij van 6 niet in de coalitie gekomen. Dit zorgde voor een bijzondere start als raadslid. De jaren die volgden hebben we een positief kritische oppositie gevoerd. Mijn voorkeur ligt bij de portefeuilles economische zaken, handhaving en veiligheid, milieu en financiën. Door een hele prettige samenwerking in een grote fractie zijn veel onderwerpen goed aan bod gekomen!
In 2014 heeft GB opnieuw een groei doorgemaakt en gaan we met 9 personen deelnemen in de raad. Als “zittend” raadslid zal ik mijn best doen om de “nieuwkomers” te informeren over de gang van zaken binnen de gemeenteraad.

Wat is uw passie?
Mijn passie is Toerisme en Recreatie! Niet alleen om in te werken, maar ook om te ontdekken en te beleven. Ik ben dol op uitstapjes/trips maken naar allerlei plekken/dorpen/steden in Drenthe, Nederland en Europa.
Een wereldreis staat absoluut op het verlanglijstje.

Waar gaat u zich de komende tijd hard voor maken?
De komende tijd zal niet eenvoudig zijn. Er worden veel veranderingen verwacht op het gebied van de 3 decentralisaties. Dit zal veel inzet en beslissingen van de raad vergen. We moeten dit met elkaar goed regelen, zodat niemand buiten de boot valt.
Ook zal ik me hard maken voor de inbreng van burgers. Luisteren naar burgers!
Helaas speelt ook hier de bezuinigingsronde weer een grote rol. Veel wensen vanuit de dorpen zullen niet gerealiseerd kunnen worden op korte termijn. Toch is het zaak om in gesprek te blijven en te kijken wat er dan ev. wel zou kunnen.
Mijn speerpunt : “Kijken en denken in kansen, niet meteen NEE roepen”

Waar heeft u een hekel aan?
Ik heb een hekel aan achterkamerpolitiek. Zaken die belangrijk zijn al in een voorstadium besluiten. Ik vind dat iedereen recht heeft op een eerlijke en transparante raad, waarin voor- en tegenstanders elkaar kunnen/moeten vinden. Besluiten moeten op een goed afgewogen manier tot stand komen.
Als blijkt dat iemand een verkeerd standpunt heeft ingenomen, moet iemand dit durven toegeven, zonder dat men hier op aan wordt gesproken.

Wat is uw favoriete boek?
Mijn favoriete boek is “Koningin op blote voeten”.
Het verhaal speelt in het Spanje van de 18e eeuw en gaat over vriendschap, wraak, hartstocht en vrijheidsstrijd van zigeuners.

Wat is uw favoriete film?
Mijn favoriete films zijn de Nederlands talige films, zoals “Verliefd op Ibiza” of “Gooische vrouwen”.

 

Datum: 11 april 2014.