20 oktober 2019

Alina de Roo

Alina de Roo
Alina de Roo
Hoofdweg 37
7871 TC Klijndijk
T 0591-513526
Hoofd- en nevenfuncties

Hoofd- en nevenfuncties

Sluiten

Bezoldigd:
- Zelfstandig praktijk voor mediation en psychosociale therapie

Onbezoldigd:
- Secretaris vereniging Leefbaar Borger-Odoorn

Ken uw raadslid

Naam: Alina de Roo

Wat is uw burgerlijke staat?

Samenwonend

Sinds wanneer zit u in de gemeenteraad van Borger-Odoorn?

29 maart 2018

Wat doet u naast het raadswerk?

Naast mijn raadswerk run ik een eigen praktijk als MfN-registermediator, NVPA-sociaalpsychologisch therapeut en eerstelijns geestelijk verzorger.

Hoe is uw politieke carrière tot nu toe verlopen?

Ik ben een periode, vlak na invoering van het duale stelsel, fractie assistent geweest in Stadskanaal. Na een tijdje van politieke rust en een verhuizing naar Klijndijk in 2013 ben ik mij weer bezig gaan houden met de politiek en met name vanuit een lokaal perspectief. Dat heeft geresulteerd in het opzetten van een nieuwe lokale politieke partij Leefbaar Borger-Odoorn.

Wat is uw passie?

De zin vinden in conflicten om er uit te kunnen leren en persoonlijk te groeien. Het liefst vorm te geven met een grote dosis humor en relativerend vermogen. Daarnaast ben ik een gepassioneerd zangeres van met name klassieke muziek.

Waar gaat u zich de komende tijd hard voor maken?

Dat er meer naar de echte en voor inwoners belangrijke behoeften gekeken en geluisterd gaat worden. Dit vanuit het besef dat wij als inwoners van Borger-Odoorn allemaal in een soort spinnenweb met elkaar verweven zijn en afhankelijk zijn van elkaar. Wij hebben daarom gezamenlijk invloed op hoe wij onze leefbaarheid ervaren en ook kunnen verbeteren. In het verlengde daarvan zou ik graag ongelijkheid van welke aard willen wegwerken.

Waar heeft u een hekel aan?

Een hekel aan iets hebben is erg groot. Ik kan me wel boos maken, geïrriteerd voelen of verdrietig zijn over mensen die bewust of onbewust andere mensen negeren en geen hoor en wederhoor plegen (lees: ongelijkheid in stand houden). Mijn wens daarin is in gesprek te blijven om de belevingswereld van de andere te kunnen blijven (h)erkennen en gezamenlijk te werken aan een betere leefbaarheid.

Wat is uw favoriete boek?

Meerdere boeken zou ik zeggen en ik elk geval De slinger van Foucault van Umberto Eco maar ook Geweldloze Communicatie van Marshall B. Rosenberg.

Wat is uw favoriete film?

Tot er iets anders langskomt de film Interstellar. Interstellar is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2014, geregisseerd door Christopher Nolan. Het verhaal is voornamelijk gebaseerd op de wetenschappelijke theorieën van de gerenommeerde theoretische natuurkundige Kip Thorne.

Favoriet omdat deze film mij meegenomen heeft in hoe je ‘out-of-the-box’ kunt denken.

Waar kunnen ze u ’s nachts voor wakker maken?

Natuurlijk altijd als er iets ernstigs is gebeurd. En voor de leuk; voor een ontspannende massage om daarna gewoon weer lekker in slaap te vallen?  

Datum: maart 2018