23 september 2017

• Projectleider kledingruilbank Borger
  • Secretariaat dorpenoverleg

Ken uw raadslid

Waar bent u geboren en getogen?
Ik ben geboren in Groningen en opgegroeid in Hoogezand.

Wat is uw burgerlijke staat?
Gehuwd en moeder van drie kinderen.

Sinds wanneer zit u in de gemeenteraad van Borger-Odoorn?
In 2010 ben ik fractie-assistent geworden en in 2014 raadslid.

Wat doet u naast het raadswerk?
Thuis hebben wij een boomkwekerij. De afzet daarvan wordt merendeels geëxporteerd naar o.a. Oekraïne.
Daarnaast ben ik als vrijwilliger van Homestart actief met het ondersteunen van gezinnen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Ook houd ik me bezig met de Kledingruilbank Borger. Met een aantal enthousiaste mensen hebben we dit begin 2014 opgezet. Om mensen die, tijdelijk (financieel), niet in staat zijn om in hun kledingbehoefte te voorzien. Gekoppeld aan dit project hebben we nog de actie Sinterklaas voor ieder kind. Om ook de kinderen van minima een leuke Sinterklaasavond te geven.
Verder ben ik nog het secretariaat van het Dorpenoverleg Ees, Eesergroen, Eeserveen, Westdorp en Ellertshaar.

Hoe is uw politieke carrière tot nu toe verlopen?
2010 – 2014 als fractie-assistent begonnen en sinds 2014 als raadslid in de gemeenteraad.

Wat is uw passie?
Het enthousiasmeren en ondersteunen van mensen met goede initiatieven.

Waar gaat u zich de komende tijd hard voor maken?
Zorgen voor de zorg. Gezien de  vele nieuwe taken die naar de gemeente gaan. Hierbij vooral oog hebben voor mensen voor wie het niet zo makkelijk is om mee te doen in de maatschappij. Daarbij ook denken in creatieve oplossingen.

Waar heeft u een hekel aan?
Onnodig moeilijk doen over zaken waar mensen zelf ook gemakkelijk wat aan kunnen doen. Eigen initiatief is in deze tijd belangrijk.

Wat is uw favoriete boek?
Het Berninimysterie van Dan Brown maar ook het boek ‘Later’ van Rosamund Lupton vond ik erg goed.

Wat is uw favoriete film?
Ik heb niet specifiek een favoriete film. Er zijn een heleboel mooie films.

Datum: 23 mei 2014